Flèche Holland

Een Flèche is een jaarlijks terugkerend evenement dat over de gehele wereld gelijktijdig wordt gehouden.  Dit jaar wordt deze in Nederland georganiseerd door R.W.V. de Spartaan.

Drie elementen weerspiegelen de geest van deze organisatie:
– Een goede groepsgeest in de hand werken tijdens de training en de rit
– Een zo lang mogelijk parcours afleggen in 24 uren ondanks een beperkte voorbereiding en moeilijke weersomstandigheden
– Gezellig samenkomen op een symbolische plaats

Een Flèche is één van de onderdelen die benodigd zijn om in aanmerking te komen voor de onderscheiding Randonneur 5.000 en Randonneur 10.000

 

De oorspronkelijke Flèche Vélocio van ACP bestaat sinds 1947. Het is een Paastocht vanuit alle windstreken van Frankrijk naar de Provence.

Deelnemen kan in teams van 3 tot 5 fietsen.  Samen, in groep, minimaal 360 kilometer afleggen in 24 uur. Dat is de uitdaging.. Er is een gezellige lunch voorzien, met alle deelnemende teams, en voor de liefhebbers een bezoekje aan de lokale bezienswaardigheden. 

Reglement Flèche Holland 

  • De Flèche Belge is een ploegentocht met minimum 3 fietsen en maximum 5 fietsen (een tandem telt voor 1 fiets (1 bierfiets ook))
  • De ploegen rijden onafgebroken gedurende 24 uren, en een pauze mag niet langer zijn dan 2 uren. Alle ploegmaten rijden gezamenlijk het parcours.
  • Elke ploeg is vrij in de keuze van zijn parcours op voorwaarde dat er ten minste 360 km wordt afgelegd gedurende de 24 uren, de bedoeling is een zo lang mogelijke afstand af te leggen.
  • De organisator krijgt van elke ploeg een wegbeschrijving en een gedetailleerd uurrooster van het af te leggen parcours naar de plaats van bijeenkomst. Hij kijkt dit na en duidt de controle plaatsen aan.
  • De Flèche Holland start op Goede Vrijdag om 12u ’s middags en alle ploegen worden op de plaats van bijeenkomst verwacht op Paaszaterdag om 12u ’s middags. (24 uur later).
  • Elke ploeg is onafhankelijk, ploegen mogen niet samen fietsen.
  • De controle kaarten worden afgestempeld bij het vertrek met de vermelding van de plaatsnaam en het uur, hetzelfde gebeurt bij elke controle. Een verplichte controle grijpt plaats op het 22ste uur en op het 24ste uur , men noteert de plaatsnaam en het aantal afgelegde kilometers. De afstand tussen beide controles moet 25 km zijn. Wordt het einddoel niet gehaald of voorbijgefietst, dan wordt de controle van het 24ste uur weerhouden.
  • Volgwagens worden alleen geduld op de controle plaatsen. Zij mogen de ploegen niet volgen.
  • Voor de homologatie van een ploeg moeten er minstens 3 fietsen de aankomst bereiken. Alle fietsen moeten dezelfde afstand hebben afgelegd.
  • De afgelegde afstand mag 20% verschillen van de opgegeven afstand bij de inschrijving

De finish van deze editie is bij 2moso, Zwarte Zee 2 te Maassluis. Sinds 2005 zorgen zij voor de import en exclusieve distributie in de Benelux en Duitsland van sportartikelen (A-klasse) toepasbaar in duursporten. 2moso is inmiddels ook gespecialiseerd in het installeren van een vermogensmeter op bepaalde cranks. Dus we kunnen een kijkje nemen in hun showroom.

Algemene info.

De controle kaarten worden op 31 maart verstuurd naar de teamcaptain. 

Om12:30 is er een kleine lunch voorzien.

De deelnemers ontvangen een speciale herinneringsmedaille, na het event.

Inschrijfgeld € 13,00/deelnemer